Teplomer
-
pirát
- Kontaktovat uživatele:
Teplomer
Zdravim, moze mi niekto poradit, aka je spravna poloha rucicky na teplomeri chladiacej kapaliny ked je motor zohriaty na spravnu prevadzkovu teplotu? Mam CDTi, teplomer ma naspodu modry puntik tam je rucicka ked je motor studeny, hore je cerveny puntik, to je asi uz ,,very hot". No a medzi tym su 3 ciarky, nazvem ich ,, stvrt, pol a tristvrte" nakolko tam nemam ziadne cislovky o stupnoch. Kde je teda ta spravna poloha ked je motor zohriaty na 90 st.? Moja rucicka teplomera sa malokedy vysplha nad ,,stvrt" cize kolise okolo prvej ciarky. Logicky by mi vsak vyplyvalo, ze spravna teplota by mala byt na ,,pol" cize na druhej ciarke. Tam som sa vsak nikdy za tri roky nedostal. Zaver: Mozno mam zly termostat a auto mi nezohreje, avsak kuri super a nemal som s tym doteraz problem, tak neviem. Ani by som to neriesil lebo takto to mam odkedy som auto kupil ale nejak mi zacalo tuto zimu zrat PHM ( uz idem podla PC priemerku cez 7 ltr. co som tiez nikdy nemal ) no a rozmyslam ci vlastne nejazdim teraz s podchladenym motorom a preto to tolko zere. Dakujem pekne za rady.
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport
Re: Teplomer
Ahoj,já mám taky CDTi a když ho mám zahřáté,tak je vodorovně na druhé čárce a spotřeba?
Nejezdím divoce a mám spotřebu kolem 7.2 l a nak těžké auto to myslím není moc.
Nejezdím divoce a mám spotřebu kolem 7.2 l a nak těžké auto to myslím není moc.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše cvrko, správná teplota je v polovině (tedy ručička vodorovně). Ale ta spotřeba
něco přes 7 litrů mi to papá taky, ale s automatem
Manuální převodovka by měla být cca o litr níž. Ale záleží samozřejmě taky na druhu provozu, pokud cvrko jezdí hodně po městě, tak je to OK, tam mi automat žere i malé děti kolem cesty
Pokud se ti spotřeba zvedla náhle, nebude to nejspíš tou teplotou. Tím ale neříkám, že jezdit s podchlazeným motorem je v pořádku.
-
pirát
- Kontaktovat uživatele:
Myslel som si, ze by ta rucicka mala byt v strede. Budem musiet teda skontrolovat termostat to mi prijde ako najpravdepodobnejsia zavada. Motor budem mat isto podchladeny to nie je samozrejme dobre. Mne sa len nechcelo do toho vrtat, ked mi kurenie islo v poriadku. Dufam, ze demontaz termostatu nie je na tomto motore nic zlozite. Skusim termostat najskor skontrolovat vo vode a az potom kupim pripadne novy. Co sa tyka spotreby, no mam manual, dlhodobo podla PC som mal tak 6,1-6,2 leto-zima. Ked som v lete prezul na 17"tky stupla spotreba na 6,5 no a teraz v zime hovorim uz mi to skocilo na 7,0 co mi nikdy vazne neurobilo tak som prekvapeny. netvrdim, ze to bude podchladenym motorom, neviem totiz, ci dizle maju sytic tak ako benziny ale ak studeny motor zerie viac ako teply tak ta spotreba hlavne v zime velmi zalezi na spravnej fukcii termostatu.
Keď musíš, tak musíš.
-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi zamlada hrával hru ježek v kleci tak demontáž termostatu zmákneš. 
Jo no ten termostat neni az tak jednoduche vytahnout. Jako je ale delat to s vidinou ze to jenom zkusim a pak to budu cele montovat znovu by se mi asi nechtelo. Je jeste jedna moznost kterou delaji v Angliji a to montaz dalsiho termostatu do hadice. Vesmes to delaji jako pridavek k dobremu original termostatu ale i s tim horsim by to mohlo fungovat. Muze se to zdat trochu amaterske ale pisou o jistem zlepseni pri zahrivani a drzeni teploty.