katalyzátor
katalyzátor
Zdravím.Mám trošku děravý katalyzátor,chci ho vyměnit.Je lepší dát origoš nebo stačí uni.a pokud uni,prosím jaký jsou rozměry trubek a celkové rozměry?Díky předem!

Re: katalyzátor
Rozměry trubek nevím a origoš bude asi zbytečně drahý, ale jseš si jistý, že je děravý katalyzátor?Je z velice kvalitního materiálu s vysokým obsahem zinku a hned tak neprorezaví, akorát někdy upadne ten stínící plech a ten pak drnčí. Jde to ale přivařit. Není spíše děravý vlnovec před katem, nebo netěsná příruba?
Edit: tak originál stojí u Rimmerů 254£, tak to zase není tak moc.
Edit: tak originál stojí u Rimmerů 254£, tak to zase není tak moc.
Můžu potvrdit plech mi na něm drnčel a taky jsme to jen přivařili. A vlnovec byl diravej také
.

je děravý,byl jsem na STK,vlnovec ted nevím,jak vypadá
Vidím, žes byl u konkurence
, no když to říkali, tak to bude pravda. Ale osobně jsem ještě prorezavělou díru v katalyzátoru neviděl.

Ja jo,bylo to z nějakého Rencka,sic jen v jednom rohu,ale byla tamHombre píše:Vidím, žes byl u konkurence, no když to říkali, tak to bude pravda. Ale osobně jsem ještě prorezavělou díru v katalyzátoru neviděl.

dejwko:
Hlavně jestli to budeš měnit,nebo ti to bude někdo měnit, tak si ten starý nech a ve sběru pak prodej zvlášť

R 400 SDI 99
- Roman620ti
No jestli ten kat prorezl, tak už v něm asi stejně nic cenného nebude...
2x Rover 620ti
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Nechci nějak plašit, ale asi mě taky bude čekat kat, zaprvé to kolem 2 tis. otáček chrastí a za druhý to tak divně "prdí" jako díra
Nenašel jste někdo tady u nás jinej než od Bosalu?

Above all it's a Rover
A jak vis, ze je to kat? Muze to byt stredni tlumic, muze to byt cokoli... netesnost ve spojich... ... jinak... katalyzator je v nerezovem pouzdru, takze proreznuti primo tela je dost nepravdepodobne... to spis trubka, nebo priruba se muze rozpadnout... no a pak samozrejme ty kryci plechy nahore aj dole... ty ja mam uz davno pryc, protoze jak uhnil jeden roh, tak to furt drncelo a dokola to privarovat by byl vopruz 

- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Momentálně právě nemám možnost vlézt pod auto, ještě je furt zima
... Já doufám, že to nebude KAT, ale od něj dozadu jsem předloni výfuk měnil. Ještě nedělám závěry, já jen kdyby náhodou, tak jestli se u nás dá sehnat jinej KAT, ale né od Bosalu. Když to bude cokoli jinýho, tak tim líp. Ještě mě napadlo... ty jsi takovej fanšmejkr přes R400. Nedělaj nějakej koncovej díl s nerez koncovkou (něco jako na R600)? 

Above all it's a Rover
Jediny koncovy dil s nerez koncovkou byl ten origo Roveri... jenze lidi byli blbi a kdyz ten vyfuk prorezl, tak ho vyhodili i s tou koncovkou... nevedeli totiz, ze se ta koncovka da sundat
... a na Rimmerovi ty koncovky uz nemaji... Takze, budto pohledat na eBay, jestli nekdo tu koncovku neprodava, nebo koupit nejakou "tuningovou"... Bosal ma vyfuk s koncovkou, ktera je ale chromovana a za chvilku je hnusna...
.... tak to muzes mit deravy svody, nebo vlnovec a nebo opravdu spoj mezi dilama - to byva problem treba kdyz se dava novy dil ke staremu a ta priruba na starem je pokrivena - proto radeji krom tesneni davam aj tmel... proste to muze byt cokoli, ale ten kat je opravdu nejmin pravdepodobny.... musis pod to vlezt a dokud to nezjistis, tak je zbytecne spekulovat.
Jinak kat nabizi i Tyll ale je drahy jak svina... http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/index.php?strana=624

.... tak to muzes mit deravy svody, nebo vlnovec a nebo opravdu spoj mezi dilama - to byva problem treba kdyz se dava novy dil ke staremu a ta priruba na starem je pokrivena - proto radeji krom tesneni davam aj tmel... proste to muze byt cokoli, ale ten kat je opravdu nejmin pravdepodobny.... musis pod to vlezt a dokud to nezjistis, tak je zbytecne spekulovat.
Jinak kat nabizi i Tyll ale je drahy jak svina... http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/index.php?strana=624
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
No právě, KAT je asi nejdražší část, tak se připravuju na nejhorší. Můžu pak bejt už jenom mile překvapen. Tý koncovky je škoda, holt bude muset přijít plán B a budu muset koupit nějakou co nejmenší a nejdecentnější "tuningovou". Jinak díky za ten link, ta cena je sice vyšší, ale zas né o tolik proti tomu od Bosalu a radši bych si připlatil 

Above all it's a Rover
To už je levnější ten u rimmerbros. Ale vážně, jestli to prdí a rachotí, je to pravděpodobně tlumič. Většinou nejdřív odejde zadní, pak střední, pak harmonika, pak zase zadní. Taky to můžou být ty trubky mezi svodama a harmonikou, ty jsou taky dost drahé 

- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem byl pod autem a dirka je ve vlnovci. Což nemění nic na tom, že v KATu něco chrastí a ty krycí plechy už tam nejsou. Ale ty příruby, to je hnus, takový rzy
Takže smíšené pocity...

Above all it's a Rover
Mám ještě jeden problém-nastartuju a hned to samo zdechne i přes přidání plynu.
Rady???
Rady???