Další Tourer 416
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Další Tourer 416
Ty kuličky jsou supr, ale musíš sehnat ty bez molitanového lemu, prostě aby to byly jen kuličky. Měl jsem to ve svém bývalém náklaďáku, měl najeto 800 000 a původně to měl dost objemnej pán, tak sedadlo nic moc. Ale ty nelemovaný jsem u nás nikde neviděl, já je koupil od kamaráda, měl je z rumunska. Nepotí se tolik p.del a je to dost příjemný na záda
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Akorát jsem četl.. že při havárii se může stát.. že díky těm kuličkám může člověk vyklouznout z pásů 

Po čase pár novinek a postřehů. Byl jsem s autem v servisu, ale jen v učňovském, s ABS nechtěli nic mít. Tak jsem ho prozatím "opravil" vyndáním pojistky
.. a možná to tak i zůstane, zatím jsem se bez ABS vždycky obešel. V servisu auto prohlídli, dostalo jeden nový kloub řízení a destičky na zadek - jinak mechanicky i po stránce koroze v pohodě (dirku v zadním lemu jsem pečlivě opravil dvousložkovým tmelem). Nad zatékáním jsem zvítězil, voda se dostávala vypraskaným tmelem kolem závěsu 5. dveří.
Samozřejmě mě taky zajímalo, za kolik asi jezdím - ještě v letních teplotách na delší trase (asi z 1/2 dálnice 120 - 130 km/h) mi vyšlo malinko pod 7l, couračky po městě teď v podzimním počasí asi 9,5 l.
Čeká mě ještě výměna gufera na klikovce, které dělá loužičku. Motor konstrukčně neznám a zatím jsem to moc neprohlížel, ale předpokládám, že budou muset dolů řemenice klíňáku a rozvodu. Je šance že půjdou sundat ochotně, nebo mám čekat problémy
A mohu použít gufero od Ayusy za nějakých 120 Kč, nebo i motor 16K4 vyžaduje originál (jak jsem se tady na fóru dočetl o motoru TI)
Díky za zkušenosti a rady.

Samozřejmě mě taky zajímalo, za kolik asi jezdím - ještě v letních teplotách na delší trase (asi z 1/2 dálnice 120 - 130 km/h) mi vyšlo malinko pod 7l, couračky po městě teď v podzimním počasí asi 9,5 l.
Čeká mě ještě výměna gufera na klikovce, které dělá loužičku. Motor konstrukčně neznám a zatím jsem to moc neprohlížel, ale předpokládám, že budou muset dolů řemenice klíňáku a rozvodu. Je šance že půjdou sundat ochotně, nebo mám čekat problémy

Díky za zkušenosti a rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
To gufero bych objednal origo. Já dal náhražku u 620Sdi na převodovku a dělal jsem to dvakrát, páč to levný gufero teklo. Sehnal jsem originál přez Zakara, cca 480 Kč a je klid. Jen to chvíli trvá, než dojde
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Taky bych sel do originalu... ja jsem zkousel asi tri, az to treti se jaks taks drzelo, ale nakonec jsme tam stejne dali original 

Tourer včera úspěšně absolvoval technickou s několika klasickými zápisy v kolonce "lehké"
.
Gufero jsem zatím neměnil, v tomhle počasí se nějaká mastnota snadno schová a hlavně technik se zbytečně nezdržuje pod autem, ze kterého mu kape na hlavu.

Gufero jsem zatím neměnil, v tomhle počasí se nějaká mastnota snadno schová a hlavně technik se zbytečně nezdržuje pod autem, ze kterého mu kape na hlavu.
Gratulace, ackoli nebylo pochyb, ze by takove auto neproslo 

Situace se vyvinula tak, že Rover bude v dohledné době na prodej. Nějak se mi nahromadilo moc aut .. z toho tři jsou samozřejmě Libera. To první (červené) jsem už před delší dobou začal renovovat a abych měl zatím čím jezdit, koupil jsem si bílé. Počítal jsem, že ho budu mít jen krátce a tak jsem sáhl po levném kusu v nic moc stavu. Jenže renovace se vleče a na bílém Liberu postupně přibývaly problémy, takže jsem jeho provoz omezil na nutné případy (extrémní sníh a velké náklady) a pro běžné ježdění jsem si pořídil Tourera. Původně jsem plánoval, že červené po renovaci převezme práci užitkového a rodinu bude nadále vozit Rover, ale postupně jsem dozrál k rozhodnutí, že už ho nebudu huntovat v soli a nechám ho jako youngtimera jen na rekreační provoz. Teď se mi podařilo od přátel z německého klubu výhodně získat solidní Libero (novější model), které mi zase bude sloužit jako jediné auto na všechno.
Takže až vyběhám přihlášení, Tourer se objeví v inzerci.
Takže až vyběhám přihlášení, Tourer se objeví v inzerci.
- Přílohy
-
- skorovsechna.JPG (42.61 KiB) Zobrazeno 3346 x
-
dobře
... co s tebou nadelame
.... ale jak to tak popisujes, tak se tve rozhodnuti muze jeste nekolikrat zmenit .... urcite budeme radi, kdyz mezi nami jeste chvilku vydrzis 

Když tady nezůstanu já, tak snad aspoň auto .. s trochou péče může klidně ještě deset let někomu dělat radost.