bezpecnostni srouby na kola
bezpecnostni srouby na kola
nevim jak se to mohlo stat,ale ztratil jsem nastavec na bezpecaky ....
nejaky napady?
nejaky napady?
-peace and love-
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Re: bezpecnostni srouby na kola
A já ho našel.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
fakt? a to jsou vsechny stejny??? http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-VUB003390 ja myslel co bezpecak to original ....
-peace and love-
-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
Nabouchat tam šroub a šroub povolit klíčem. Takovýhle bezpečnostní matice jsou uplně k hovnu takže to tam ani zpátky nedávej.
jj jasny ...vim ....zitra zavolam do Jeseniku zda tam ma 4 srouby .....
nebo ... roverixi mas 4 obyc srouby a popripade ten nastavec na sundani bezpecaku? rekni cenu a popripade jestli zase muzes poslat z firmy na firmu ...
ale vubec nevim kam to prislo kdyz jsem prezouval ze zimnich na letni ....
pichl jsem kolo a kdyz jsem ho chtel sundat a dat slepit tak jsem na to prisel ze to nemam ...
nebo ... roverixi mas 4 obyc srouby a popripade ten nastavec na sundani bezpecaku? rekni cenu a popripade jestli zase muzes poslat z firmy na firmu ...
ale vubec nevim kam to prislo kdyz jsem prezouval ze zimnich na letni ....
pichl jsem kolo a kdyz jsem ho chtel sundat a dat slepit tak jsem na to prisel ze to nemam ...
-peace and love-
Zdravím.
To je docela problém, protože těch bezpečnostních šroubů je celkem hodně typů.
Některé jsou jednoduché, u některých je problém větší.....
Některé mají pravidelný tvar, některé do kónusu, některé oválný průřez, atd....
Takže někdy to jde po různé námaze sundat a v extrému je asi možné to odvrtat.
Pokud koupíš sadu šroubů, tak k tomu dostaneš štítek s kódem, dle něho se dá objednat náhradní nástavec.
Pokud ani to nemáš, tak je to blbé
Zkus kontaktovat nějaký slušný pneuservis, někteří mívají různé nástavce, takže by to mohli sundat.
Jedno z řešení je taky dát vyrobit provizorní bastl.....
Držím palec.
P.S.: Jo a jestli máš originál, tak by to bylo ještě "v pohodě", protože ten šroub je symetrický, takže by nemusel být zas takový problém to povolit.
To je docela problém, protože těch bezpečnostních šroubů je celkem hodně typů.
Některé jsou jednoduché, u některých je problém větší.....
Některé mají pravidelný tvar, některé do kónusu, některé oválný průřez, atd....
Takže někdy to jde po různé námaze sundat a v extrému je asi možné to odvrtat.
Pokud koupíš sadu šroubů, tak k tomu dostaneš štítek s kódem, dle něho se dá objednat náhradní nástavec.
Pokud ani to nemáš, tak je to blbé
Zkus kontaktovat nějaký slušný pneuservis, někteří mívají různé nástavce, takže by to mohli sundat.
Jedno z řešení je taky dát vyrobit provizorní bastl.....
Držím palec.
P.S.: Jo a jestli máš originál, tak by to bylo ještě "v pohodě", protože ten šroub je symetrický, takže by nemusel být zas takový problém to povolit.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Ahojki
také to samé mám na autě bezpečáky origo a není nástavec , takže můj servisák omrknul a je připraven narazit starší oříšek a pak páku a povolit .. a je pravdou, že tyto bezpečáky nic moc , tak na úrovni z keliny .. když jsem kupoval nové alu tak mi ukázal pár typů matek podle míry bezpečnosti i ceny..
také to samé mám na autě bezpečáky origo a není nástavec , takže můj servisák omrknul a je připraven narazit starší oříšek a pak páku a povolit .. a je pravdou, že tyto bezpečáky nic moc , tak na úrovni z keliny .. když jsem kupoval nové alu tak mi ukázal pár typů matek podle míry bezpečnosti i ceny..
No další řešení je bodnout na něj šroub nebo matku 
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Na litém kole se zapuštěným šroubem si jakékoliv svařování nedokážu představit.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Matku tam navaříš vnitřkem, disku se nic nestane.
... no zalezi taky na tom, jakym momentem to utahujes... pokud to dotahujes momentakem, tak to nebude dorvane tak, aby to neslo povolit narazenym orechem...
Já ty bezpečnostní šrouby dal pryč na obou R75. Měnil jsem otcovi kola a zjistil, že na jednom kole to pneuservis pěkně doku.v.l
Koupil jsem šrouby od Roverixe, nasadil a je hotovo.
Koupil jsem šrouby od Roverixe, nasadil a je hotovo.
-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
V případě těchto matic je fakt jakékoli vaření zbytečná práce a ztráta času, vezme se vhodnej šroub. Dvakrát se do toho klepne kladívkem aby ty výstupky v matici projely závitem šroubu a šroub zajel do šroubu a klíčem se to povolí. Jedinej čas kterej to vezme je hledání vhodnýho šroubu, zbytek už je otázka desítek sekund. Jedním šroubem jsem v klidu povolil všecky 4 bezpečnostní šrouby. Ještě ho někde v kufru mám, možná i ty matice.
Kdykoli jedu do jeseníku něco kupovat a potřebuju vyměnit nějaekj strhanej šroub, beru si nějakej ten šroub zdarma.
Kdykoli jedu do jeseníku něco kupovat a potřebuju vyměnit nějaekj strhanej šroub, beru si nějakej ten šroub zdarma.
Ty jo Tommi to je dobrý.. zkusím . matky jsou forďácký , tak to mají všude

...........
.......