jj ja ma tiez forda, focusa a o filtroch je cela teroria .. ked chce niekto mat filter (nie kvoly zvuku, ale vykonu) v prvom rade ho musi odizolovat, aby nenasaval teply vzduch z motora a podobne , tak sa ziskat mozno par konikov, ale nic svetoborne, potom este existuje naporove sanie, pre orig airbox, zaujimava teroria tiez, zvacsit vstupne otvory do airobxu a spravit bud vyduchy na kapote, alebo v narazniku, ale zevraj tiez nic moc ... filter je iba skladacka v mozaike, chces vacsi vykon ? Zacni od filtra skonci cez zvody, komplet vyfuk... potom vykon pocitis ...
|Co sa tyka Chipu, na benzinoch by som to neriesil, vela prachov a malo muziky, u diesela je to uz ina kava

chip skodi, to je fakt, napr. veci na motore (kluka vacky a podobne ) su nadymenzovane trebars na 100%, pri normalnej jazde ich namahas tak na 85 % ...priestor pre chip , mozno cca 15% agresivne chipovatie nici motor! moj nazor ..co sa tyka spotreby ... ma ford focus 1.8 TDCi 85 kw verziu, rozmyslal som nad chipom, mozno by to dalo nieco cez 100 kW kamarat ma a skok je riadne citelny, je tu niekto taky z VAs, ktory by jazdil po chipe takym istym stylom ako pred chipom ?

takze spotreba sa o nieco zdvihne, ale asi nie radikalne ... ak sa bude jazdit ako predtym , klesne ...