Světla R200
- FrostV
- Kontaktovat uživatele:
Světla R200
Zdravím, zničeho nic mi přestala jít obě zadní světla u R214, respektive blinkry, zpátečka a brzdové ok, ale zadní mlhovky a světla nejdou. žárovky ok, pojistky taky. Nevíte někdo o něčem, moc se v tom nevyznám. Nějaké relé? kontakty? díky
Rover 214 Si 1998
Re: Světla R200
Možná užvejknutej svazek u pantů pátých dveří, zkontroluj.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Svazkem to neni svetla jsou snad na blatnikach a ne na 5dverich ,zkontroluj ukostreni
Ale je tam osvětlení RZ, a to je spojené se světly.
A přední obrysové a osvětlení RZ svítí? Má to tažné zařízení?
A přední obrysové a osvětlení RZ svítí? Má to tažné zařízení?
ahoj,měl jsem podobný problém,jelikož jsem demontoval celej vnitřek a dával zase do kupy tak jsem zapomněl připojit kontakt k výstražným světlům(spínači výstražných světel)nešli mi vůbec
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Osvetleni spz mu funguje a tazne nema
- FrostV
- Kontaktovat uživatele:
Tak napřed jsem koupil nové rele dnes, nepomohlo, zajel jsem do servisu a prý nejde do rele štáva. takže mám hledat jestli není někde přerušený svazek co jde ze zadu ke spínání. Nemáte někdo prosím nějaké schméma zapojení v celé 200?
Rover 214 Si 1998
Schéma elektriky R200 je 57 stran. Posílám jen zapojení světel. Ale žádné relé tam v obvodu obrysových světel není, pokud teda nemáš zapojené nějaké denní svícení. Ze spínače světel jde proud přes pojistky č 8 a 12 rovnou do levého a pravého obrysového světla (vyznačeno zeleně a žlutě) Pokud je teda na pojistce 8 a 12 napětí +12V a přední obrysovky svítí, je přerušená cesta někde do zadních lamp, pokud svítí i osvětlení SPZ, je chyba někde až u lampy.
(celé schéma se ti zobrazí, když na obrázek klikneš pravým tlačítkem a v nabídce vybereš "zobrazit obrázek")
(celé schéma se ti zobrazí, když na obrázek klikneš pravým tlačítkem a v nabídce vybereš "zobrazit obrázek")
- FrostV
- Kontaktovat uživatele:
pojistky č. 8 a 12 sem zkousel, to bylo jako prvni a jsou ok. rele mam u prave zadni lampy.Ale k cemu tam teda vlastne je, jestli v planku neni? no budu jeste zkouset. Díky za plánek!!!
Rover 214 Si 1998
Jestli myslíš tohle relé, tak to je relé zadního stěrače, s obrysovými světly nesouvisí.
- FrostV
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak ja porad myslel ze zadnich svetel. Nicmene mlhovky nakonec jdou.problem byl u nich jinde, tak aspon muzu za tmy jezdit zitra jsem domluveny v jednom servisu tak uvidim. diky
Rover 214 Si 1998
Já to taky nevěděl, našel jsem to v těch schematech.
Nebudou to přece jen ty žárovky? Možná nevypadá, ale je špatná, nebo má špatný kontakt v objímce. Tam bych to taky proměřil, jestli tam je nebo není napětí.
Tak ať to dobře dopadne.
Nebudou to přece jen ty žárovky? Možná nevypadá, ale je špatná, nebo má špatný kontakt v objímce. Tam bych to taky proměřil, jestli tam je nebo není napětí.
Tak ať to dobře dopadne.
- FrostV
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá věc se podařila! Pořád mně to nedalo, tak jsem znovu rozpojil a spojil co šlo, vymněnil znovu všechny žárovky, všechno co šlo šmirglem očistil a zrazu světlo Díky všem za rady, tak jako skoro vždy, bylo to nejjednochuší řešení to správné.
Rover 214 Si 1998