Příspěvek
od Pítrs » čtv čer 27, 2013 9:03
Ahoj.
Asi bude nejlepší, když si to rozebereš a poměříš sám, protože kromě průměru by nejspíš bylo celkem vhodné znát i hloubku- ta se mnohdy liší.
Impedanci neznám, nikde jsem ji nenašel (asi jsem hledal málo) a taky by asi bylo vhodné vybírat reproduktory s co nejlepší citlivostí (i přesto, že Alpiny-Symphony má 25W/kanál).
Dále je velmi dobré znát kmitočtovou charakteristiku, ale to běžně prodejci (výrobci) neudávají.
Proč? Patrně z toho důvodu, že potřebují prodávat za nehorázné peníze šunty, u kterých je nejpodstatnější to, že to pořádně duní na plný výkon (a je jedno, co z toho leze). Mám z toho takový dojem. Už jsme se tady kdysi na toto téma bavili.
Vsadím kafe, co mám tady na stole, že když tam dáš nějaké "lepší repro", tak to za ty investované peníze bude dost malý rozdíl. Poznáš to, ale řekneš si, jestli to mělo smysl.
V autě nikdy nedocílíš ideálního poslechu, aby to hrálo jak doma (ve studiu). Rušení zvenčí- déšť, stěrače, blinkry, okolní prostředí + tvar prostoru.....
Jestli chceš něco lepšího, pak vol roveráckou sestavu Harman Kardon, ale upozorňuju, že žádná bomba se konat nebude.
Je to sice velmi slušné, ale jak pro koho...kdo má ucpané uši, tak mu to přijde jako úplně stejné ve srovnání s továrním osazením a k ničemu. Už to tady i někdo ráčil psáti.
Měl jsem tu čest to poslechnout a porovnat a zjistil jsem, že značný rozdíl je v basech. Aby ne, je tam ta subbasová jednotka.....
Na výškách lehce čistší, na středech nebyl skoro žádný rozdíl a ve středobasech a basech o něco lepší dynamika a celkově čistší....ale skutečně žádný skok o pět tříd nahoru.
Po přesednutí do vozu s továrním osazením byl zvuk (pokud pominu ty basy) tak nějak celkově tupější (ale žádná katastrofa).
Chtěl jsem na to napsat i recenzi, ale poslechem jsem strávil celkem málo času, takže jsem se na to vykašlal.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS