Uuuž je to tááády
Takže začnu fotkama.
Tak toto je původní a novej držák baterie. Asi nejvíc pracná věc. Cca 5 hodin práce, a halvně sehnání 5mm silného železa. Díky tomuto se baterie posunula cca 8cm k motoru.
Zde vidíte díru

jen sem ošetřil zrezlé místo.
Tak tohle už je novej držák baterie, namontovanej v autě. Na něj příjde originální část, do které už přímo baterie příjde uchytit.
A tady už to můžete vidět celé pohromadě. Z jedné strany a z druhé. Přibil ještě tenkej plech vedle baterie, na odstínění tepla od motoru.
No a teď teda povím jakej z toho mám pocit, po zatím 5 km.
- nastartování zcela běžně. Otáčky teplého 1100, zahřátého mě přišli o fous višší, cca 900-950. (možná nebyl dost zahřátej)
- první prošlápnutí plynu dělá přesně tohle :
http://www.youtube.com/watch?v=O2CvIFKQ ... re=related silnej zvuk při prudkém prošlápnutí.
- vyjíždím ze dvora, klasicky pomalu, 2000, 3000, 3500 a auto je pořád potichu. Nasleduje kopeček, tak dám pedál na podlahu a ozve se stejnej zvuk jako v tom videu, s tím že se drží celou dobu od 2000 do 5000 otáček.
- následuje zkoumání, a zásadní skvělé objevení. Ten zvuk nemá souvislost s otáčkama, ale má souvislost s polohou plynového pedálu. Jinými slovy, ten zvuk dělá motor, nejspíš ventily a ty sou za sací klapkou. Aby byl slyšel a šel ven do trubky a dále ven skrz filtr, je třeba aby byla klapka co nejvíc otevřená. Takže při jízdě je možný tenle zvuk okamžitě vyrobit třeba už na 2000 otáčkách.
- co se týká výkonu, nemůžu zatím soudit. Vezl sem tátu

a ten má 80km. No a přišlo mě, že to jede uplně normálně.
- takže budu to dál zkoumat, dojedu nádrž, trochu se vyřádím. Pak vemu plnou a budu jezdit na spotřebu (možná najivní

) no a zkusím nějak zjistit, zda to má i negativní učinky.