koupě Rover 45 1.6
Re: koupě Rover 45 1.6
.... je potřeba připomenout, že WinK má poslední verzi R45, s bavoráckou elektronikou, takže klidně i s kontrolkou stavu chladící kapaliny....
...a teda mít nabořenou tuhle pofaceliftou R45ku není vůbec žádné veselí.... půjde ten nárazník svařit (opravit)?
...a teda mít nabořenou tuhle pofaceliftou R45ku není vůbec žádné veselí.... půjde ten nárazník svařit (opravit)?
To nevím, je v něm díra a celý je pohlý, ty klipy na bocích co ho drží tak povolily, u světla je i prasklý.Trunda píše:.... je potřeba připomenout, že WinK má poslední verzi R45, s bavoráckou elektronikou, takže klidně i s kontrolkou stavu chladící kapaliny....
Viz fotky:
http://s20.postimg.org/80kf51zul/IMG_4996.jpg
http://s20.postimg.org/4sfxs0dkt/IMG_5002.jpg
http://s20.postimg.org/tbhz9bhz1/IMG_4999.jpg
Rover 45 1.6 r.2004
A tak to by mělo všechno jít svařit, překitovat a přestříkat.....
Ahojte!
Jak vaši Roveříci snášejí zimu??
Ten můj asi moc dobře ne...
Tento tyden se teploty pohybovaly okolo nuly, mno v ten moment se vše poblaznilo,
nejdříve se přestal zamykat central po rozjezdu, a palubovce sviti zatažena ruční
brzda, byt sem se jí celý týden ani nedotkl....no a nakonec, ručička tachometru
začla lítat nahoru dolu, až nakonec upe zdechla a leží na nule!
Jak vaši Roveříci snášejí zimu??

Ten můj asi moc dobře ne...

Tento tyden se teploty pohybovaly okolo nuly, mno v ten moment se vše poblaznilo,
nejdříve se přestal zamykat central po rozjezdu, a palubovce sviti zatažena ruční
brzda, byt sem se jí celý týden ani nedotkl....no a nakonec, ručička tachometru
začla lítat nahoru dolu, až nakonec upe zdechla a leží na nule!

Rover 45 1.6 r.2004
Zkontroluj snímač otáček na převodovce.... stává se, že se povolí, nebo nějak zaprasí (je tam teda docela pitomej přístup)... ale taky se stává, že umře.... snímač ručky - no jen jestli ti nezatuhl právě kvůli tomu, že s ručkou nehejbeš 
Mimochodem tohle považuješ za zimu....? Co za problémy budeš mít, až bude zas -20°C?

Mimochodem tohle považuješ za zimu....? Co za problémy budeš mít, až bude zas -20°C?

Já ne, ale můj Rover asi ano....
Otáčkoměr funguje, ale rychlost neukazuje. Jak se ted oteplilo (z 0 na 10 po ránu),
tak to zase občas funguje. Kontrolka ručky ale zustala svitit stale. Jinak ručku
sem tam taky použiju, a vím že je funkční, bez obav.
A dále...už mého technika navštívil likvidátor, můj servisák trvá na nových zadních
dveřích, žádné vyklepávání a kitování (s čímž samo souhlasím), ABS tím nárazem odešlo,
a uvařil mu kafčo a sundal nárazník, i tam byly nějaké promáčkliny, což sem nečekal...
Předběžně to nacenili na 60tis škodu.
Tak prej čekají na ceny z nějakého zastoupení orig.dílů roveru, a pak v Praze mají
rozhodovat co dál, prý je možné že rozhodnou i totálku, vzhledem k tomu že se ty
ojetiny pohybují 60-70tis
Otáčkoměr funguje, ale rychlost neukazuje. Jak se ted oteplilo (z 0 na 10 po ránu),
tak to zase občas funguje. Kontrolka ručky ale zustala svitit stale. Jinak ručku
sem tam taky použiju, a vím že je funkční, bez obav.

A dále...už mého technika navštívil likvidátor, můj servisák trvá na nových zadních
dveřích, žádné vyklepávání a kitování (s čímž samo souhlasím), ABS tím nárazem odešlo,
a uvařil mu kafčo a sundal nárazník, i tam byly nějaké promáčkliny, což sem nečekal...

Předběžně to nacenili na 60tis škodu.
Tak prej čekají na ceny z nějakého zastoupení orig.dílů roveru, a pak v Praze mají
rozhodovat co dál, prý je možné že rozhodnou i totálku, vzhledem k tomu že se ty
ojetiny pohybují 60-70tis
Rover 45 1.6 r.2004
.... šmankote škoda 60 tis. to je hodně přestřelené.... i když s origo dílama možná....
Říkal jsem, ať zkontroluješ snímač otáček na PŘEVODOVCE (ne na klikovce) - tento snímač má na starost signál pro rychloměr a odometr....
Říkal jsem, ať zkontroluješ snímač otáček na PŘEVODOVCE (ne na klikovce) - tento snímač má na starost signál pro rychloměr a odometr....
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak to můžeš vědět? Auto jsi neviděl, nevíš co věechno se bude muset měnit/opravovat. A lidská práce taky něco stojí, dokonce poměrně hodně ... nejsme v Číně, abychom dělali za hrst rýže. Těch 60 litrů může být na opravu zadní části klidně adekvátní suma. Samozřejmě, že při použití orig. dílů ... přece nechceš, aby pojišťovny začaly kalkulovat škody z cen použitého zboží na vrakovišti.
Já to nemyslel zle.... samozřejmě že bude spravedlivé, když bude náhrada škody vstřícná poškozenému.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já taky ne ... horší bude, pokud to pojišťovna zhodnotí jako totálku s tím, že vyplatí zbytkovou cenu, která ale nebude dostačovat na regulérní opravu. Někteří kolegové by mohli vyprávět.
..... no tak těch 60 tis. si myslím by mělo být ještě OK....
Tak s 60 bych se určitě nespokojil, když v dubnu sem za něj dal 79 a dalších min. 5 na servise....
Nicméně, přistoupili k opravě, už mám objednané nové origo zadní víko, po neděli by mělo dorazit!
Nárazník se svaří a nastříká, ABS a zbytek se opraví, to celé na pojištovnu.
Příští týden se taky začne intenzivně pracovat pod kapotou, hlava motoru půjde dolů, a bude se
tak dlouho hledat dokud se nenajde únik té chladící kapaliny...to už ale bohužel z vlastní kapsy...
Pokud půjde dobře, za 2 týdny budu mít mazla zase před barákem!
uvidíme...
Nicméně, přistoupili k opravě, už mám objednané nové origo zadní víko, po neděli by mělo dorazit!

Nárazník se svaří a nastříká, ABS a zbytek se opraví, to celé na pojištovnu.
Příští týden se taky začne intenzivně pracovat pod kapotou, hlava motoru půjde dolů, a bude se
tak dlouho hledat dokud se nenajde únik té chladící kapaliny...to už ale bohužel z vlastní kapsy...

Pokud půjde dobře, za 2 týdny budu mít mazla zase před barákem!

Rover 45 1.6 r.2004
... jasný, myslel jsem to jako že by těch 60 tis. pojišťovna měla schválit ještě bez totálky
.... tak hlavně ať práci odvedou kvalitně...... nevíš odkud brali ty origo díly?

Tak na náhradní díly se dotazovali dovozců originálních ND z Anglie pro Land Rover a Jaguar.
Bohužel, to zadní víko stále nedorazilo...
Nemůžou ho nikde sehnat, na starou 45 by to bylo
bezproblémů, ale na tu faceliftovanou nikde nic není!

Bohužel, to zadní víko stále nedorazilo...

bezproblémů, ale na tu faceliftovanou nikde nic není!

Rover 45 1.6 r.2004
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Cau v anglii je ale uz bych ji nestinhul objednat aby me tu prislo ,na vrakacu uz nebudu mit cas abych to objizdel