Oprava zlomené el. antény
- nevyfotil jsem úplně vše ale pokud jste zruční a vyměníte si třeba brzdy sami a umíte zacházet s pilkou nebo máte mirovrtačku, tohle taky zvládnete. Uvnitř antény je silonové ozubené táhlo uchycené úplně stejně, takže při rozerbrání uvidíte co a jak..
-Je potřeba nová jakákoliv vysouvací anténa s "pouzdrem" já si ji sehnal za 120kč.
-Potom je potřeba zlomenou origo anténu opatrně rozebrat, klidně její části opatrně rozřezejte. na každém konci vysouvacího článku je špunt/zarážka, tu je třeba vytáhnout ke kompletnímu rozdělání..
-vytáhnout silovoné ozubené táhlo a změřit jeho délku
-změřit délku roztažené manuální antény pozor!! I s pouzdrem!! + cca 10cm který musí být v motorku!!!
-rozebrat opatrně manuální anténu a dále krátit články tak, aby jste získali potřebnou celkovou délku!!
-pokud je to nutné tak na každém článku je potřeba řezat konec, který je schovaný v anténě, ne ten co je venku! jeho konec je zůžený aby se anténa nerozdělala
-pokud řežeta tak je nutné udělat nové usazení (dírky) pro dorazy antény jak je na fotkách
-opět pokud je to nutné, je třeba zkrátit i plastové tělo/pouzdro, do kterého se celá anténa schová (v podstatě to není třeba pokud nakrátíte články správně, já počítal špatně a chybělo mi 2cm..)
-anténu složíme dokupy tak, že první naskládámě všechny články a teprve potom dáváme plíšky co slouží jako dorazy a to tak, že postupujem od nejslabšího článku
-no a zbytek je na fotkách
-já silonový pásek neupevňoval naprudko jako v origo el. anténě, konec jsem upravil o drážky a strčil do nejmenšího článku a zajistil jej plíšky co slouží k dorazům (mají malé ťupky které lanko bezproblému drží)
PS: doufám že to někomu pomůže ušetřit 1500kč.. já bych ji musel kupovat už potřetí a to se mi vážně nechtělo