Jaké pneu na mé kupéčko ?
Re: Jaké pneu na mé kupéčko ?
Ne, chtěl jsem dopsat 205/50/15 ,ty 16" jsem dostal k tomu, ale neuvažuji o nich, protože bych musel řešit i disky a k tomu nemám důvod.
Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Podle mě to Helpreg navrhnul jednoduchým přepočtem podle průměru kol:
195/55/15 = 58,55 cm
205/50/15 = 57,60 cm
205/45/16 = 59,05 cm
Tvé rozměry:
205/50/16 = 61,10 cm
205/45/17 = 61,63 cm
Tam už je nárůst dost znát a auto ztrácí na výkonu, pokud neupravíš převody, nebo výkon
To je samozřejmě teorie, protože skutečné rozměry pneu jsou trochu jiné, například mnou vyhlídlé YOKOHAMA AD 08 (205/50/15) mají průměr 23" tedy 58,42 cm, takže jsou přímým ekvivalentem 195/55/15, jen ta cena by mohla být lidovější
Podobně je na tom i FEDRAL 595 RS-R, který má průměr 58,9 cm
195/55/15 = 58,55 cm
205/50/15 = 57,60 cm
205/45/16 = 59,05 cm
Tvé rozměry:
205/50/16 = 61,10 cm
205/45/17 = 61,63 cm
Tam už je nárůst dost znát a auto ztrácí na výkonu, pokud neupravíš převody, nebo výkon

To je samozřejmě teorie, protože skutečné rozměry pneu jsou trochu jiné, například mnou vyhlídlé YOKOHAMA AD 08 (205/50/15) mají průměr 23" tedy 58,42 cm, takže jsou přímým ekvivalentem 195/55/15, jen ta cena by mohla být lidovější

Podobně je na tom i FEDRAL 595 RS-R, který má průměr 58,9 cm
... no trefil ses do černého.... já jsem totiž ten výkon fakt zvedal i kvůli těm velkým kolům.... koupil jsem hezká kola, zjistil, že to s něma nejede, a tak jsem přikoupil výkon 
Su zvědav, jak ty 205ky na 15" budou vypadat...

Su zvědav, jak ty 205ky na 15" budou vypadat...
No rozhodně lépe než to, co mám obuto nyní, bez ohledu na dezén
Jinak ty problémy s Federalama, byly vesměs při ježdění na okruzích, co je určitě něco jiného než běžný provoz, okruhy moc neplánuji, takže bych je snad mohl risknout

Jinak ty problémy s Federalama, byly vesměs při ježdění na okruzích, co je určitě něco jiného než běžný provoz, okruhy moc neplánuji, takže bych je snad mohl risknout

Velice dobý popis jak vybrat správnou pneu podle použití respektive parametrů UTQG ( TradeWear, Traction, Temperature)jsem našel tady:
http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... =semislick
více méně mi z toho vychází, že pro mě budou nejvhodnější pneu, které mají Trade wear okolo 200.
YOKO AD 08 má TW 180/AA/A
Falken RT615 má 200/AA/A
TOYO R1-R 140/AA/A
Federal 595 RS-R 140/AA/A
Takže TOYO i Federal budou sice lépe držet, rychleji se zahřejí ale také budou rychleji ubývat, YOKO a nebo Falken vydrží víc kilometrů a pro správnou funkci bude potřeba většího zahřátí.
http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... =semislick
více méně mi z toho vychází, že pro mě budou nejvhodnější pneu, které mají Trade wear okolo 200.
YOKO AD 08 má TW 180/AA/A
Falken RT615 má 200/AA/A
TOYO R1-R 140/AA/A
Federal 595 RS-R 140/AA/A
Takže TOYO i Federal budou sice lépe držet, rychleji se zahřejí ale také budou rychleji ubývat, YOKO a nebo Falken vydrží víc kilometrů a pro správnou funkci bude potřeba většího zahřátí.
To jsou ceny
.... no já to letos na ty 17" vidím zase na nějaké tuctovky a nebo navštívím nějaký pneu bazar... jako celkem jsem hleděl, jak ty kolik? ... 13 let staré pneumatiky Michelin Pilot Sport držely a i na mokru, byť jsem jel vždy raději opatrně (a neberu v potaz situaci, kdy bylo hodně vody a málo vzorku
).... možná že tím, že to byly kdysi jedny z nejkvalitnějších a nejdražších pneu, tak i po těch letech si ta guma udržela slušné vlastnosti.... aspoň to málo vzorku vydrželo tech 12 tis. km
No, blbý, že ten rozmě 205/45/17 je opět zase tak trošku atyp....

Jelikož jsem chtěl mít jistotu s pořízením letních pneu,protože příští rok může být cena i nabídka všelijaká, tak jsem si dnes dovezl tohle:
Ho hóóó
..... tak to bude paráda.... budeš ty naše polňačky kropit ostošest
..... a tak že by jsi se vypravil do Mejta? 

Pokud bude pasovat termín, proč ne, ale co jsem se díval tak v tu dobu máme v práci fofry, to víž žně nepočkají 

-
- Kontaktovat uživatele:
Krááááásááá, na tom se bude jezdit samo
Yokoše bych taky bral, ale finance nejsou

Yokoše bych taky bral, ale finance nejsou

No to doufám, reference na tyto gumy jsou dobré.
Ale jinak souhlasím s KDB, že je potřeba koupit gumy a jezdit, poznat jejich vlastnosti za různých podmínek a prostě vědět kde jsou jejich limity, limity auta a hlavně svých schopností a snažit se jim přiblížit.
Ale jinak souhlasím s KDB, že je potřeba koupit gumy a jezdit, poznat jejich vlastnosti za různých podmínek a prostě vědět kde jsou jejich limity, limity auta a hlavně svých schopností a snažit se jim přiblížit.

-
- Kontaktovat uživatele:
To zní dost rozumně 

Teď jsem se díval do plánu srazů na 2014 a termín MRD je již v květnu
, tak to žně určitě nebudou, nejsme v Rusku
http://www.roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=3&t=8014

http://www.roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=3&t=8014
No je otázka, jestli se to opět neposune na léto... nicméně kdyby to bylo v květnu, tak to mám do té doby celkem fofry, abych udělal vše, co jsem si naplánoval