Dnes proběhla u Mirdy další a v podstatě poslední možná akce v honbě za vyřešením dva roky se táhnoucí kauzy s nepříjemnými vibracemi od motoru.
Na programu bylo ověření vlivu poslední větší rotační hmoty na klice - řemenice. Řemenici jsme vymontovali pryč a rozvodové kolečko přitáhli přes podložku. Zkusili nastartovat a ověřit, co motor bez téhle hmoty. Jasan, byl takový neklidnější a ve volnoběhu byly otáčky hodně kolísavé - prostě citelně chybějící setrvačná hmota. Jenže při 3000 otáčkách vibrace naprosto stejné

žádná změna. Takže vše zpátky.
Z žalu už mi zbývala poslední věc, která v okolí motoru nebyla v originálním stavu - dolní rameno/silentblok motoru. To totiž už od kohosi mělo silentblok vylitý polyuretanem. Tak jsme ho prohodili za rameno s originálním silentblokem. No samozřejmě, že vibrace v otáčkách při stojícím autě se nijak nezměnily, ale to jsem ani nečekal, protože už kdysi jsem zkoušel rameno na stojícím autě odpojit a nijak se to v interiéru neprojevilo. Ale oukej, jasné, rameno plní svou roli v záběru motoru, kdy vibrace do kabiny vnímám nejvíc. Chápejte že tak, že když jsem se jakkoli přiblížil 3000 otáčkám, tak jsem byl okamžitě nucený se dostat mimo tyto otáčky. Supr, že to vycházelo na cca 90 km/h na pětku

Takže to chtělo projet. Ale na to byl čas, protože....
Jak jsem psal, zdechl mi motorek ve Balance VIS servu. Mirda měl naštěstí hromádku nějakého šrotu, kde jsem vyštrachal motorek, který na nabíječce frčel bez zaváhání. Tož jsem ho pořádně propláchnul čističem a šupl ho do serva. Na diagnostice fungovalo tak, jak mělo
Pro J0hnyho ......... Rozebrání, propájení, vyčištění, výměna vadného komponentu - čas: cca 1h ... materiál, v podstatě případně jen motorek - cca 150,- ..... VERSUS ..... slovy dvaapůůůůůltisíííce korun českých.
No a tak když bylo vše urobeno, tak jsem dal Mirdovi pá a vyrazil na cestu z Holomóca dom. Ale po půl kilometru jsem měl chuť se otočit a vrátit se k Mirdovi. Bo jsem měl chuť si veřejně a obzvláště před ním, na fac kovat

Protože, světe div se, ten origo silentblok způsobil, že vibrace při jízdě už prostě tak hnusně nevnímám

.... jsou fuč... a normálně, radostně si jedu 90 a sic pod kapotou motor drnčí, tak uvnitř celkem pohoda. Akcelerace i díky funkčním VISům parádička

Konečně jsem si jízdu doslova užíval

Jelo to a žádné blbé pocity u toho

Ooooooo.... Jako motor ty vibrace pořád má a rozhodně není fajn, že má takový neduh, ale díky originálnímu silentu už to aspoň nevnímám uvnitř při záběru motoru.
Jdu spát a na dobrou noc tedy jedno foto