cca 248.000 km
Jak jsem tu psal, již delší dobu Labuťka jezdí s nefunkčním termostatem. Naštěstí zima nebyla tak krutá, tak se to dalo přežít. Tohle bylo ještě v poho... Ale tudle jsem vezl manželku do Bystřice k doktorce a protože jsem si zvykl očkem teplotu sledovat, tak jsem těsně před městem zaregistroval, že teplota nezvykle stoupá. Den před tím jsem sledoval, že teplota byla téměř normální a konečně to topilo. Ale tentokrát teplota byla výš, ale vůbec to netopilo. Po chvilce ale teplota začala letět k červené. Zlehka jsem dolej na křižovatku nad Bytřicí a zastavil u kraje, šel kouknout pod kapotu a ejhle - expanzka prázdná

.... odkouleli jsme Labuť z kopce k benzínce, koupili dvě flašky chladící kapaliny a opatrně a pomalu jsem dolil a fouknutím do expanzky natlačil do okruhu cca 1,5 litru. Po nastartování vše ok.
Dva měsíce před tím jsem musel dolejvat asi litr. Takže mě to zas tak nepřekvapilo. Jen jsem na to blb zapomněl a průběžně nekontroloval. No a tak jsem začal uvažovat, jestli ta mizící kapalina je důsledek posledního velkého servisu u Lenhama, nebo co... no nechal jsem tomu čas a až dnes v naději, že si spravím chuť po velkém zklamání
http://www.roverclub.cz/bb3/viewtopic.p ... 03#p105503 jsem se jal kouknout kde může být problém.
Manželka mi hlásila loužičku pod Labuťí. A tak šmátrám po trubkách a ha! Hadice, co vede k radiátoru od motoru, byla za motorem prasklá a ani jsem se tomu nijak nedivil. Ta hadice byla omotaná elektro páskou snad na třech místech

, ale to už tam bylo snad od minulého majitele, takže nějakých osm let

Když jsem hadicu zmáčkl, tak to pěkně stříkalo. No tak jsem neváhal a prostě jsem se hecnul, že to musím dát do cajku a rovnou i s kontrolou termostatu. K operaci mě povzbudil i fakt, že jsem ve svém půdním skladu našel zánovní hadici, co jsem kuchnul z VIčka -
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID002833 č. 7. Takže vypustit, všechny objímky povolit, odpojit hadici chobotnici

, odpojit ventil k topení. A následoval můj oblíbený termostat..... óóóóóó jak já ho nesnáším

Zas mám dodělaný ruce, doškrábaný a těch sprostých slov

.... No ale byl venku a co to? Na něm zdrhnuté gumové těsnění

Tudle, jak jsem měnil ten zdrhnutý O kroužek mezi trubkou a domečkem termostatu, tak jsem si nedal dost bacha a termostat jsem tam asi blbě usadil. No takže termostat byl funkční (i jsem ho zkoušel), ale voda ho obtékala, takže se ten okruh neuzavíral. Blbý no... Tak jsem dal druhý termostat, co jsem měl doma navíc, protože tenhle už měl vylezlý těsnění kolem cumcrlíku, dal jsem jiný těsnění a celé to smontoval.... samozřejmě za vydatné pomoci kouzelných slovíček

... odvzdušnit, uklidit a za tři hodinky bylo hotovo

No a hurá, Labuť se konečně zahřeje a já za volantem taky

A ve finále jsem si spravil dost blbou náladu. Nakonec ten den byl celkem plodný, byť se plány s Kupéčkem zase o týden posouvají