Pojdme k veci, pred Roverom som uz mal zopar aut, medzi inymi ford focus a nissan primera. Obidva vozy mali perfektne drzanie stopy na ceste, ako aj na snehu, v dazdi, tak aj v zakrutach a nebal som sa pouzit vyssie rychlosti jednak na lade, jednak do velkych zakrut, proste mal som pri tych autach istotu a vedel som ze ma nezradia.
Pri roveri 75 to tak vsak nie je.
Jednak aj pri len trosku rychlejsej jazde (100 km) do dlhsej lavotocivej ale nie prudkej zakruty (denne chodim cez jednu taku na dialnici) mam pocit akoby by mi auto chcelo odplavat, ak nie odskakat do stredu vozovky, proste musim to mat pod kontrolou. Potom som mal pripad, ked som isiel po dialnici, kde na lavej strane boli zbytky zladovateneho snehu a na pravej sucha cesta, opat som stracal kontrolu nad autom, rover sa snazil ako keby az skakat. poslednu extremnu a nebezpecnu situaciu som zazil (v Bratislave, Dlhe Diely), ked schadzam z nasho sidliska z kopca, je to sama zakruta a max. povolena 40-ka. Je tam aj taky kus cesty, kde su po sebe 3 ostre zakruty ale s predoslymi autami som to presiel v pohode, tak teraz s roverom som vbehol do prvej zakruty niekde medzi 50 - 6O km a ako som vchadzal do druhej zakruty, auto ma prestalo posluchat a vynasalo ma od protismeru rovno do steny oproti. No poviem Vam ze mal som co robit to vratit spat do stopy, auto bolo uz dost neovladatelne.
Tak sa Vas chcem spytat, ci mam ratat u rovera s takymito horsimi jazdnymi vlastnostami, alebo mam hladat chybu na aute, teda napravy a tak, alebo zeby aj po skusenostiach s predchadzajucimi autami bola chyba vo mne ? Proste v com moze byt chyba, hadam fakt nie medzi volantom a sedadlom ?

Dakujem vopred za vase rady a skusenosti.