Tak odpoledne následovala zpětná montáž nádrže. Poté jsem do 5ti litrového kanystru Vervy 100 nalil Tec 2000 a nechal na to motor běžet dle návodu 20 minut. Poté dolil dalších 11 l a jel to zkusit. Hned po 15 metrech problém přetrvával. Takže jsem objel dvě vesnice a zpět do garáže. Zkusil jsem chcípnout motor, nastartovat, stejný výsledek. Motor brblal jak se mu chtělo. Při sešlápnutí plynového pedálu a nastavení otáček na 3000 jsem chtěl v těchto otáčkách setrvat. Motor, aniž bych s pedálem cuknul, spadl sám na 2000 otáček. Je to vidět ( v rozmezí jiných otáček ) na odkazu k videu.
https://www.youtube.com/watch?v=hyP0rQpzSms Opět jako kdyby tam nešel benzín. Zdechnul jsem to, a šel vyndat víčko od nádrže. Poté jsem nastartoval, ujel onich 15 metr k silnici a najel na stejnou trasu. Žádná změna. Při 3 převodovém stupni když byl motor kolem 3500 otáček začal znovu uvadat, pustil jsem plyn, jen zlehka přidal a s opravdu jemným přidáváním jsem se bez jakéhokoliv cukání přehoupl až ke 3800 otáčkám, a od té chvíle jel motor naprosto bez problému. Stále vyndané víčko od nádrže. Souvislost? Dle mého názoru nemožná. Nicméně, auto fungovalo. Přijel jsem dom, auto cca 10 minut stálo, a jel jsem do Plzně pro diagnostiku Mobilly OBD-II BT. Auto celou tu dobu fungovalo na 99,9%. Těch 0,1% bylo tu a tam škytnutí které bych nezaznamenal kdybych se na to opravdu nesoustředil. OChod motoru se mi celkově nelíbí. Až od těch 4000 otáček je zvuk motoru plynulý, jinak se mi to stále zdá takové rozhozené. Nicméně to velké cukání a dušení, to zmizelo.
Další dva postřehy. Jelikož jsem doufal, že za mořem jsou chytřejší a udělají pod zadníma sedačkama díru k čerpadlu, vyndal jsem komplet zadní sedačky. Po nastartování a při jízdě je čerpadlo hodně slyšet. Možná tím že je v nádrži jen 16 litr, a zadek není nijak odhlučněný. Tak by mě zajímalo zda je u ZRka čerpadlo takto hlučné normálně či nikoliv. Druhý postřeh na druhém odkazu k videu. Klíček byl v druhé poloze. Co to sakra je ?
https://www.youtube.com/watch?v=hyP0rQpzSms
Po návratu jsem zapojil diagnostiku a ?
Abych řekl pravdu, osobně už k tomuto autu, konkrétně tomuto kusu, nikoliv značce, nechovám duvěru. Kupoval jsem auto s tím, že potřebuji jezdit, a hlavně s tím, že je bez kritických chyb. Ačkoliv pán tvrdí, že mu to nedělalo, a skutečně muže jít o souhru náhod, jelikož mě to dnes opět fungovalo, já jsem rozhodnutý auto vrátit majiteli a jít do stejné značky a snad i modelu, ale v jiném stavu. Zítra se mi snad ještě podaří zajet na plnohodnotnou diagnostiku.tak uvidím co dalšího se případně objeví.
Dále bych se chtěl zeptat, jak se dostanu ke kontrolce check engine, nebo kontrolkám obecně. povolil jsem v krycím plastovém panelu dva horní šroubky, ale dole u volantu ten plast stále něco drží. nejsem prase, nechci používat šroubovák či něco podobného, a násilí se mi zdá že taky není na místě. Mohl by mi někdo prosím poradit jak se k té kotrolce dostanu? Nebo se na to mám vykašlat a rovnou auto vrátit? zajímal by mě Váš názor.
Díky Majkl