když jsem projížděl autobazary a hledal auto, které by se mi líbilo narazil jsem na Rover 75, který jsem si ihned zamiloval.
Mám známého, který na zakázku vozí auta ze zahraničí, takže mám z čeho vybírat. Krom té výhody, že je v nabídce spousta aut v různých barvách, stavu a za různé peníze je tu i nevýhoda, že je v nabídce i spousta různých typů motorizací, v nichž se nevyznám.
O Roveru 75 jsem si již hledal informace na internetu a bohužel nejsem moudrý v ohledu spolehlivosti a životnosti auta. Jedni tvrdí, že auto jim šlape dlouhá léta v pohodě, jiní naopak říkají, že co měsíc, to nová závada.
Chtěl bych se tedy vás, jakožto odborníků na tyto britské skvosty zeptat, který typ motorizace byste mi doporučili a jak to s tou spolehlivostí doopravdy je. Nejvíc pozitivních reakcí jsem viděl na 2.0 CDT 16V, ale to bylo většinou na komerčních webech typu Autobible.cz, takže bych radši znal názor někoho, kdo tím autem jezdí dnes a denně a ne pouze v rámci redakčního testu.
Pak mám druhý dotaz - kromě Roveru 75 ještě uvažuji o Chrysleru Neon 2.0 II. generace. Možná po vás teď budu chtít nadlidský úkon (přeci jen jsme na fan fóru Roveru) a to pokud možno objektivně srovnat tato dvě auta. Které je spolehlivější, případně bezpečnější apod. Samozřejmě, pokud máte s Neonem někdo zkušenost

Děkuji!