pred týždňom som kúpil jedno z týchto úžasných vozov (Rover 75, 2,0CDT, r.v.2000) a musím povedať, že je to naozaj skvelé zvezenie. Pohodlné, elegantné, priestranné, tichučké a hlavne- má to "dušu".... Slovom- šľachtic a gentleman.... Tie autá sa ozaj dajú len milovať (alebo nenávidieť-tí čo ich nemajú

Prosím Vás o pomoc s týmto problémom:
Kým mám zapnuté iba kúrenie-vetranie (ekon), všetko funguje normálne. Keď zapnem kímu (auto), na displeji sa za pár sekúnd objaví hláška "Er". Kompresor sa nerozbehne. Dal som naplniť klímu (náplň, mazivo, farba)- nepomohlo. Bol som na diagnostike v Dunajskej Strede a nepodarilo sa im vôbec pripojiť, takže sme nezistili nič. Robil som displejový test klímy- OK (v garáži chyba slnečných senzorov, vonku 00). Skúšal som natvrdo pripojiť spojku kompresora- kompresor pracuje. Viem, že mi nebeží ventilátor na chladiči, ale ak bude zlý motor alebo relátka v ovládacej jednotke ventilátora klíma to nezistí.
Otázka znie: čo konkrétne znamená tá hláška "Er", čo ju môže spôsobovať? Je to ten nefunkčný ventilátor? Ako sa klíma dozvie, že nefunguje ventilátor?
A čo "Trinary switch" aká presne je jeho funkcia? Predpokladám, že je to dvojitý alebo trojitý tlakový spínač, ale kedy majú ktoré kontakty zopnúť/rozopnúť a čo sa tým spustí, uvolní, zablokuje... V schéme(Haynes) som našiel, že je pripojený k ovládaniu ventilátora, ale nič viac. Kde by sa dalo dostať k elektrickým schémam, ktoré chýbajú v Haynes manuáli?
Vopred ďakuje za odbornú pomoc.
Marek