Ač se to asi nezdá, jsem v podstatě klidná, nedobrodružná povaha, která se do větších akcí nerada pouštěla

. Ovšem Rover mě do nich nutí stále víc, ať již dobrovolně, nebo ne.
Současný stav je tento (co jsem ještě večer stihl dohonit a přes noc vymyslet):
- ta 1,4 jde ven, blok se zkompletuje - takže ještě investuju do kroužků, hlava a rozvody se nechají v původním stavu (ventily jsou zabroušený, ale ty budou stejný do 1,6, tak se prohoděj), motor zůstane jako polotovar, připravený třeba pro Chucka, který příští měsíc dosáhne výročí s podobě 200000km (na tachu, jinak nevím).
- nový motor mám rozjetý na více místech - Jarek co vím, tak zrovna nemá, musí dovést a to bude trvat, otázkou je další investice do takového motoru, min. rozvody a těsnění. Mě se totiž teď docela zamlouvala prováděná repase v plánovaném rozsahu (kroužky, těsnění - všechna, gufera ventilů, gufera vačkové hřídele, zabroušení ventilů, proplach motoru, rozvody včetně kladky a pumpy, díky demontáži prohlídka vložek, pístů) kdy jsem věděl, že je motor bude prostě na 100% OK. To by mi dovoloval ale jen nákup nějakého neznámého motoru - jeden se rýsuje, včetně R416 za dobrou cenu (a kdosi tu sháněl světlý interiér).
Ty písty z 1,8 jsou na zvážení. Co to přinese? Nebude třeba víc namáhaná převodovka? Jinak, jak jsem říkal, v dílně připravujou i auta na závody a říkali, jak honí koníky, tak i 2mm na pr. pístů je podstatný rozdíl na dráze.
Jinak v dnešní době se tvrdí že je nejlepší investice do vzdělání, a dá se to hodnotit i tak, že jsem získal mnoho nových znalostí, které bych asi těžko získával jinak (na učení teorie jsem již příliš líný), ale tady to šlo tak nějak samo

.