Alternátor nedobíjí...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternátor nedobíjí...
Buď rád, že to zatím nekikslo úplně a sežeň si jiný, jedno jestli nový nebo použitý. Starý můžeš dát repasovat a buď si ho nechat, nebo prodat.
No momentálně jezdim na baterku 

novy alternator za 68€ + postovne z toho linku co som sem dal - neviem co lepsie by si mohol poriesit 

...too old to be alternative,too alternative to be old...
Tak dnes přišel alternátor. To je paráda jezdit, svítit, poslouchat rádio......
Dnes mě opět problikávala kontrolka. Mě snad !&@#!.
Ahoj. Co myslíte Vy. Já myslím, že alternátor je v pytli. Byl dovezenej z Anglie, vydržel měsíc. Docela smůla sakra.
Tohle dělá za studena.
Tohle po zahřátí.
Tohle dělá za studena.
Tohle po zahřátí.
Asi vadný regulátor v alternátoru. Napětí by mělo držet na hodnotě okolo 14,1V.
Před měsícem a půl odešel jeden. Uplně to samé. Seženu jinej, za měsíc odejde. Starej jsem dnes rozebral, a když jsem sundal regulátor, tak vystřelila pružinka s uhlíkem. K uhlíku je přiveden měděný pletený drátek. Ten přímo u uhlíku byl uklepanej. Takže je dost možný, že to byla celá závada na starém altíku. Uhlík jsme provrtali, prostrčili drátek a zakápli cínem. Pak jsme k drátku přiletovali onen měděný drátek. Jestli to bude fungovat, tak se picnu 

- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nechal bych ten starý alternátor regulérně repasovat u elektrikáře ... uhlíky, kotva, regulátor, atd. Vše prověřit a pokud potřeba, tak repasovat. Pak bude zas fungovat dlouho jako nový.
Přesně tohle mám v plánu, jakmile dorazí jinej na výměnu, abych mohl jezdit.AnderN píše:Nechal bych ten starý alternátor regulérně repasovat u elektrikáře ... uhlíky, kotva, regulátor, atd. Vše prověřit a pokud potřeba, tak repasovat. Pak bude zas fungovat dlouho jako nový.
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Tak altikem to neni dnes me prisel z5 a funguje bez problemu je potreba hledat pricinu nekde jinde 

Jak jsem psal v SZ. Zkus ho projet. Altík po nastartování fungoval. Po ujetí několika km fungovat přestal. Vyzkoušej to, najeď alespoň 20 km a dej prosím určitě vědět. Netuším kde by mohl být problém.
Neví někdo kde bych našel elektrické schéma zapojení alternáoru v autě , abych mohl projít všechny kabely atd ? Jdou z alternátoru jen kabely přímo na baterii, nebo jdou ještě někam jinam? Ztrácí se mě ve svazku přimotaný k ostatním kabelům co vedou za motorem pod sáním. Ale pochybuji že v kabelu by byl takový problém, aby to 5 minut šlo a pak začalo lítat napětí mezi 12 až 15V, To by kabel dělat neměl ne ? To je vodič, ne regulátor. Ale v případě že to nejde z altíku přímo na baterii by tam někde problém být mohl. Díky za rady.
Neví někdo kde bych našel elektrické schéma zapojení alternáoru v autě , abych mohl projít všechny kabely atd ? Jdou z alternátoru jen kabely přímo na baterii, nebo jdou ještě někam jinam? Ztrácí se mě ve svazku přimotaný k ostatním kabelům co vedou za motorem pod sáním. Ale pochybuji že v kabelu by byl takový problém, aby to 5 minut šlo a pak začalo lítat napětí mezi 12 až 15V, To by kabel dělat neměl ne ? To je vodič, ne regulátor. Ale v případě že to nejde z altíku přímo na baterii by tam někde problém být mohl. Díky za rady.
Budící proud jde ze spínací skřínky přes pojistku a kontrolku dobíjení do alternátoru (ten slabší drát).
Nabíjení (ten tlustý) jde z alternátoru do pojistkové skřínky v motoru přes hlavní pojistku 80A do baterie. Tak zkontroluj ty svorky s tlustýma drátama v pojistkové skřínce v motoru, jestli nejsou uvolněné.
Schema mám jedině z R200, ale to bude asi podobné.

Nabíjení (ten tlustý) jde z alternátoru do pojistkové skřínky v motoru přes hlavní pojistku 80A do baterie. Tak zkontroluj ty svorky s tlustýma drátama v pojistkové skřínce v motoru, jestli nejsou uvolněné.
Schema mám jedině z R200, ale to bude asi podobné.

Supr Hombré

EDIT: Jelikož alternátor dorazil, tak jsem ho hned vyměnil. Funguje bez problému, tak nevim v čem je zakopanej pes.

EDIT: Jelikož alternátor dorazil, tak jsem ho hned vyměnil. Funguje bez problému, tak nevim v čem je zakopanej pes.